Sign in to follow this  
Guest Ayashi

Megadeth

25 posts in this topic

Guest Ayashi

Searchilla ei löytynyt tästä trashmetallin kuningasbändistä triidiä, joten päätin sellaisen perustaa. :)

 

 

Dave Mustainen omaperäinen äänihän jakaa mielipiteet, mutta itse ainakin rakastan sitä ja Megadeth kuuluukin top 5-bändeihin tällä hetkellä. Uusi levy, United Abominations, oli positiivinen yllätys, vaikka politisointia olisikin voinut jättää hieman vähemmälle. Se on kuitenkin vähän erilaisempi Megadeth-levy mikä kielii siitä, ettei bändi pelkää muuttua. Henkilökohtainen levysuosikki on tällä hetkellä vanha kunnon 'Rust in Peace'. Kyseinen levy on yksinkertaisesti paras trash-levy ikinä ja muutenkin yksi parhaista metallilevyistä ikinä. Se on NIIN kova.

Edited by Ayashi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest TheFourthHorseman

No f0k yeah tosiaan. Ei nyt mikään thrashin kuningas jos minulta kysytään, mutta helvetin kova metallibändi joka tapauksessa.

 

Nuorempana ei Megadethiä, kovana Metallica-fanina, paria poikkeusta lukuunottamatta tullut kuunneltua ollenkaan. Enpä varsinaisesti antanut edes mahdollisuutta, mutta Mustainen ääni joka tapauksessa ei silloin napannut yhtään. Taitaa tosiaan olla monelle se kompastuskivi.

The System Has Failed kun tuli niin kaveri luukutti sitä sitten aika ahkeraan, itsekin latasin ja tykästyin viimein. Siitä meni useampi kuukausi kyllä vielä että "vanhemmat" levyt aukesivat, mutta Rust In Peacestä Youthanasiaan toimii helvetin hyvin nykyään, uusinta unohtamatta. Silti tuo Friedmanin aikainen levykolmikko on ehdottomasti sitä parasta Megadethiä.

 

Onhan se niin että Rust In Peace on aivan uskomaton levy. Tornado of Souls on varmaankin parhaita metallibiisejä ikinä, mutta on se vaan niin pirun tyly aiheeltaan että ei oikein huvita kuunnella. Toisaalta toisessa elämäntilanteessa ei muuta tullutkaan kuunneltua.

 

Mustainesta sen verran että miehen poliittiset sanoitukset toimivat ennen paremmin kun eivät olleet niin artikuloituja. United Abominationsin nimibiisissä on jotain aika räikeitä juttuja jotka pistävät silmään. Toinen juttu on tietysti Mustainen uskoontulo, en vaan jaksa tajuta näitä juttuja. Naurettavaa Megadethin jättäytyminen pois festarilta sen takia että Rotting Christ sattui esiintymään samoissa bileissä. Megadeth oli sentään pääesiintyjä joten ei paljon lämmittänyt varmasti järjestäjää. No, bändi mahtui kuitenkin sitten Saunaan Moonsorrown kanssa eikä tänäkään vuonna tee tiukkaa Emperorin, Immortalin tai 1349:n kanssa Hellfestillä. Olisiko mies sitten tullut järkiinsä.

 

Eli rispekt Mustainea kohtaan ei ole ihan huippulukemissa, mutta hyvää musiikkia mies on tehnyt ja tekee edelleen.

 

Take no prisoners, take no *****!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Orion

Megadethillä on jonkin verran ihan hyviä biisejä, muuten olen sitä mieltä että paska bändi, joka on pärjännyt näinkin hyvin vain Mustainen Metallica-menneisyyden takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Savior

Mustainen ja Friedmanin biisintekotaito oli parhaimmillaan omalaatuista ja kimpoilevaa, mistään ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu. Menza ja Ellefson tukivat kitarasankarointia mahtavasti. Rust in Peacen Five Magics on tästä ehkä hienoin esimerkki. Eikä ne muutkaan piisit ole muuta kuin suht täydellisiä joka ikinen. Youthanasia oli jo tylsempää perusheviä ja siitä eteenpäin enää keskinkertaista. Mustainen super-egoilu ja siitä seuranneet miehistönvaihdokset tiputtaa arvostustani -ehkä liikaa.

 

Nykyään ihan OK projekti Mustainelta, mutta ilman Friedmania ei mitään erikoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest jarkkoa

Ysärin ehdoton kunkku minulle, mitä tulee levyihin. Countdown oli käännepiste bändille, kuten myös minulle. Mustaine on hieno biisintekijä ja yhteistyö Martyn kanssa silloin ysärin alussa poiki loistavaa materiaalia. Mutta kyllä kirjoituskynä on edelleen terävä, uusin United -lätty potkii munille kovaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kyllä ihan mahtava bändi. Löysin vasta viime kesänä ku kaveri kerto, että on pirun hyvä. Sitä ennen olin kuullut vaan SODin. Ja arvatkaas mitä? En tykännyt Mustainen laulusta. KUitenkin kaveri sai minut suostuteltua ostamaan levyn. Nykyään Mustainen laulu kuullostaa hemmetin hyvältä.

 

Niin ja vielä EDITtinä: Ei voita Metallicaa!!! :W:

Edited by voimaorja

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Modnar

Tulihan tätäkin mainiota poppoota fanitettua hetken ajan silloin kun Youthanasian julkaisivat. Ko levy on vieläkin melko maittavaa kuunneltavaa, vaikka kokonaisuutena jotenkin tasapaksu tai tylsä onkin. A Tout Le Monde nyt ainakin on klassikkoteos ja nimenomaan se vanha eikä uusi pilalleraiskattu rokkiversio.

 

Jostain syystä en ehtinyt/jaksanut fanittaa Megadethia kovin kauaa, joten on jäänyt suurimmaksi osaksi ne klassikkoeepokset tarkastamatta. Pari läpikuuntelua suoritin Countdownille, joka muistikuvan perusteella on parasta mitä yhtye on tehnyt. So Far, So Good... -levy myös pölyttyi useampi vuosi sitten hyllyssäni. Muutaman hyvän repäisyn lisäksi levyllä ei ole mielestäni keskitasoa erikoisempaa tavaraa. Sex Pistols -cover ainakin toimi.

 

Mustaine osaa kyllä tehdä biisejä ja käyttää erikoista ääntään, mutta ei ole sinänsä mikään ihme, ettei yhtye koskaan noussut Metallicoiden, Slayereiden ja Panteroiden yms. tasolle. Jokin niistä ensimmäisistä levyistä on puuttunut, mitä muilla oli. Uudempaan kamaan en ole tutustunutkaan. Kehnohko Cryptic Writings taisi olla se viimeisin levy, jota olen enemmänkin kuu(nne)llut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustaine kertoo Megadethin uudesta levystä!

 

 

"Megadethin päämies Dave Mustaine on päivittänyt tietoja ensi vuoden aikana ilmestyvästä uudesta albumista - missä mennään tällä hetkellä. Tiettävästi Roadrunner Recordsin kautta julkaistavan rieskan viisujen säveltäminen on vielä vaiheessa. Tuottajaksi on tulossa Andy Sneap, joka oli mukana säätämässä myös bändin edellistä albumia.

 

Megadethin foorumille lähettämässään viestissä Mustaine mm. kertoo juuri alkaneista ensimmäisistä "virallisista" jamisessioista tuleva levyn tiimoilta. Uudella levyllä on ensimmäistä kertaa mukana Chris Broderick, joka korvasti Glen Droverin skeban varressa viime vuoden lopulla.

 

Mustaine kerto neljän biisin kokonaisuudesta, jotka ovat parhaillaan työn alla. Mies kertoo myös biisistä, jota on yritetty sovittaa usealle aikaisemmalle Megadeth-albumille. Hornet ***** kertoo kuulemma "tositarinan" bändikaverista, joka "tuli liian nopeasti". Jannun sänkypuuhat olivat niin nopeita, että makuhuoneen verhojen sulkeutuessa ne avattiin jälleen parin minuutin kuluttua. Mustaine antoi miehelle nimen "minuuttimies", josta soittomies ei kauheasti innostunut. Mustaine ei aio käyttää kuitenkaan Hornet *****-nimeä - eli Minuteman on siis päätymässä levylle."

 

Tässä vähän nannaa MD-faneille. Itse ainakin aion levyn ostaa, kun United abominationskin oli jo niin kova levy! Toivottavasti vierailisivat Suomeesa muutenkin, kuin sen Priest festin kanssa! Levy tullaan kuulemma julkaisemaan tammikuussa 2009. Jännää!!!

 

EDIT: Lainausmerkeissä oleva teksti on sitten suoraan lainattu Rautaneidon foorumilta. Joku oli uutisen bongannut siellä ja päätin linkittää tänne.

 

EDIT II: EIvät kyllä tammikuussa kerkiä. Ihan joka huhuun ei kannatakaan varmaan uskoa...

Edited by voimaorja

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest -Darkkis-

Rust In Peace. Tarvitseeko kertoa enemmän? Metallilevy, joka kuuluu meikän kaikkien aikojen Top 5 suosikkeihin, aivan huikea levy johon ei kyllästy never ever :W: ja kyseinen levy ei löydy Radio Rockin Top 100-listalta! Onhan siellä esimerkiksi sijalla 71. Metallica - Reload, joka on todellakin parempi levy. Mutta tuo RR:n Top 100-lista on muutenkin lähinnä vitsi kymmenen kärjen jälkeen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sir Juzzi

Radio Rockin Top 100, joka on äänestetty ennalta valituista vaihtoehdoista? Miksi siitä puhutaan täällä...?

 

Megadethiin tottuminen otti aikansa. Mustainen ääni ei oikein toiminut minullekaan ensin alkuun, nykyään se menettelee. Se levy, jolla olisi useampia lujaa iskeviä biisejä, on vielä kuulematta. Olen selvästi enemmän Metallican miehiä; jotkut sanovat että on mahdollista tykätä joko Metallicasta tai Megadethistä, mutta ei molemmista. Tuntuisi yllättävän todelta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest -Darkkis-
Jotkut sanovat että on mahdollista tykätä joko Metallicasta tai Megadethistä, mutta ei molemmista. Tuntuisi yllättävän todelta.

Minusta taas tuo on täyttä skeidaa isolla ässällä. Jos tykkää hyvästä musiikista, voi pitää molemmista, miksi helvetissä ei? Rust In Peace menee minulla sinne Top vitoseen, Metallican Master Of Puppets on siellä Top Kolmosessa. Suoraan sanottuna pitää olla ahdasmielinen jos väittää moista :lol: Naurettavaa, että jotkut ovat niin lokeroituneita.

 

Vaikka kuuntelen enimmäkseen metallimusiikkia, silti pidän kaikesta hyvästä musiikista, aivan sama mitä "genreä" se on, kunhan se kuulostaa hyvältä. Ensimmäinen cd-levy minkä ostin oli Beach Boysin kokoelma. Ja tämä oli aikana, jolloin kuuntelin enimmäkseen todella rankkaa metallia. Hieno musiikki on hienoa, aivan sama mitä genreä se on. Joskus ala-asteella se oli valinta, joko kuuntelit Kissiä tai Waspia. Minä kuuntelin Iron Maidenia :)

Edited by -Darkkis-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Savior

Lokeroitunutta on myös yrittää kategorisoida levyjä top listoille mutta kyllähän sitä tulee itsekin tehtyä. Aika tyhmää ajanvietettä kun eri päivinä listat on niin erilaisia.

 

Btw minä kuuntelin ala-asteella teknoa, Eppu Normaalia ja Scorpionsia. Muut kehui kuinka kova se WASP on, tai Hanoi Rocks tai Mötley crue. Ei vaan uponnut ja siitä hyvästä saikin pikkukylällä melkein pataan. Eikä se vammailu lopu millään IKINÄ, veli joskus sanoi ihmetteli että mikä hemmetti siinä on kun ottaa ja soittelee porukassa rauhallisesti jotain akkaria niin jostain AINA tunkee jotain tuikituntemattomia pösilöitä vaatimaan soittamaan Metallicaa tai jotain muuta josta ne sattuu tykkäämään.

 

Enivei, Megadeth oli muutamalla ekalla levyllä melkoinen beastmasiina. Nykyäänkin ihan ok mutta ei mtn erikoista enää.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest AstrariX
Olen selvästi enemmän Metallican miehiä; jotkut sanovat että on mahdollista tykätä joko Metallicasta tai Megadethistä, mutta ei molemmista. Tuntuisi yllättävän todelta.

 

Minä tykkään molemmista, ja molemmat on tullut nähtyä livenäkin useamman kerran. Minulle se, että jos bändit ei keskenään tule toimeen (varsinkin aikaisemmin), ei merkkaa mitään. On hyvä, että Mustaine lähti omille teilleen eikä yritä kopioida Metallicaa. Vaikka Metallica on minulle selkeä ykkönen, niin Megadeth on TOP5:ssa yhdessä Children of Bodomin, Nightwishin ja Iron Maidenin kanssa. 2-4 järjestys satunnainen. :W:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho, enkö mä ole tänne mitään kirjoittanut 8) Joo, on mahdollista pitää molemmista. Mulle upposivat 90-luvun alussa sekä Megadeth että Metallica. Rust In Peace oli ehdoton lempilevyni eräänä kesänä ja edelleen kolahtaa ja kovaa. Megadeth iskee edelleen, niin vanha kuin uudempikin materiaali, Metallica taas jäi jonnekin kauas taakse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest hatebreeder

Megadeth oli ensimmäinen metallibändi johon tuli tutustuttua joten toki bändi on ollut vuodesta 96' lähtien tärkeä virstanpylväs ja edelleen Rust in Peace on kovin metallilevy ikinä. Eka biisi tais kuitenkin olla Skin o' My Teeth. Marty Friedman on yksi henk.koht idoleitani ja suurimpia musiikillisia innoittajia vaikken edes kitaraa soita aktiivisesti. Diggailen Cryptic Writingsistakin aika täysillä, ja se onki mun mielestä aliarvostetuin lätty. Kaikki Peace Sells - Cryptic välillä toimii ja uudemmat ovat ihan jees. Pari kertaa tullut livenä nähtyä ja maksaisin vaikka 500e 90-luvun lineupin keikasta.

Edited by hatebreeder

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Täältä pääsee jo kuulemaan uuden biisn nimeltä Headcrusher jos sattuu olemaan Megadeth fanclubin jäsen. Ja siitä pitäisi pulittaa 40$ vuodessa. Nyt pitäis olla FCn jäsen. No, pian saadaan nauttia uudesta MD albumista. Jos joku muuten on tuon klubin jäsen, niin kertokaa ihmeessä millainen biisi oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole ikinä tykännyt Megadethista. Mustainen laulu kuulostaa paljolti "vanhan ämmän narinalta", ja itse musiikista ei löydy tarttumapintaa laisinkaan. Ja kun SirJuzzi nosti Metallica-kissan pöydälle, on pakko sanoa että hra Mustaine voisi pikku hiljaa pistää sen leipäläpensä kiinni. On se nyt perkele väärin että hänet kenkäistään pois Metallicasta ja "hän ei koskaan saanut nauttia sitä Gloriaa mitä Metallica on nauttinut". Niin, eihän se 89 miljoonaa myytyä levyä ole tosiaan mikään korvaus siitä että Metallica on myynyt 110 miljoonaa levyä.

 

Myös useita bändin live-videoita nähneenä voin sanoa että se kuuluisa "hoidan homman ja painun vittuun" lause pätee hyvin bändiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest -Darkkis-

Uutta levyä on jo hehkutettu jopa Rust In Peace II :seksi. No joo, seksi ja seksi.... Ennenkuin mennään sinne saakka, pitää kuulla koko levy.

 

Mutta juuri sain tulevan singlen käsiini, eli "Head Crusher". Muutaman kerran kuultuani kunnon saundeilla kyseistä biisiä täytyy todeta, että toivottavasti bändi jatkaa samaan suuntaan. Biisi on 80-90 vaihteen trash-metallia parhaimmillaan. Mie tykkää, mie tykkää paljon :heart: Rock!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kuultavissa FCläisille myös tulevan levyn 1,320. No, Youtubestakin voi katsoa jo kokonaan. Pakko sanoa että kerrassaan upea biisi. Tästä tulee ihan vanha Megadeth mieleen. Voittaa jopa Head crusherin kevyesti. Suosittelen kuuntelemaan.

Ja enää vajaa kuukausi Endgameen... AAAARRRGGGHHH!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest -Darkkis-

No, 1,320 on hyvä biisi. Ei ehkä minun mielestäni parempi kuin Head Crusher. Mutta pääasia on se, että toivottavasti on tulossa todella hieno levy :)

 

Ps. Bändin live "Blood In The Water". Live löytyy netistä ja on aivan hemmetin hyvä :W:

 

TRACK LiST:

01 - Sleepwalker

02 - Wake Up Dead

03 - Take No Prisoners

04 - Skin o' My Teeth

05 - Washington Is Next!

06 - Kick the Chair

07 - In My Darkest Hour

08 - Hangar 18

09 - Burnt Ice

10 - A Tout Le Monde

11 - Tornado of Souls

12 - Ashes in Your Mouth

13 - Symphony of Destruction

14 - Trust

15 - Peace Sells

16 - Holy Wars

 

Pari kolme huonoa biisiä (esim. A Tout Le Monde, yliarvostetuimpia biisejä tyyliin Nemo. Burnt Ice? Soolojen vuoksi?) Toisaalta, live on "United Abominations" kiertueelta, joten ei tämä ole mikään The Best Of :P Huippu live silti, todella huippu :W:

Edited by -Darkkis-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Peetu

Tuplat, sorry.

Uusin "Endgame" oli sitten aika suuri pettymys. Toki levyltä löytyy pari ihan hyvää biisiä, mutta niinkuin vähän pelkäsin, "Headcrusher" oli levyn ainoa todella hieno kappale. Viimeisellä kolmella levyllä on ollut vähän sama ongelma, levyt ovat ihan ok, mutta parempaankin olisi ollut mahkuja. Jos kokoaisi parhaat biisit näiltä kolmelta viimeiseltä levyltä, syntyisi hieno levy. Vaan siltikkin se jäisi "Rust In Peacen" jalkoihin.

 

En tiedä mikä oikein mättää. Ehkäpä tuo RIP oli sitten se bändin timantti, mutta silti heillä olisi potentiaalia nykyisiä levyjä parempaan. Toivottavasti tyypit saavat vielä aikaan jotain todella hienoa.

Edited by Peetu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Peetu

20th anniversary of Rust in Peace :W: Kaikkien aikojen paras metallilevy IMO (todella paljon sanottu, mutta pysyn väittämäni takana), livenä alusta loppuun + muutama encorebiisi. Megadeth teki kiertueen Rust in Peacen 20-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Bändi teki kiertueen ja soitti koko levyn alusta loppuun livenä keikoillaan. ***** että lähtee!!!

Edited by Peetu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan 'Dethiä tullut faniteltua jo jokusen aikaa. Olen bändin livenäkin nähnyt kaksi kertaa: Tuskassa 2010 ja Jäähallisa Slayerin kanssa 2011. Eipä toisaalta bändin livekunto ole enää mikään erinomaisen kehuttava. Parempiakin ikätovereita löytyy. Muutenkin nykykokoonpanossa tökkii Chris Broderick, joka toki on tekninen kuin Väinämöinen, mutta armottoman tyylitajuton ja tylsä kitaristi.

 

Uuteen naurettavasti nimettyyn ja neljäsosan uudelleennauhoituksia sisältävään 13 levyyn en ole vielä tutustunut ärsyttävää Public ***** Number One -sinkkua lukuun ottamatta. Sen sijaan muu tuotanto löytyy hyllystä, ja vuoden 2009 Endgame on kyllä oikeasti yhtyeen paras levy sitten Rust In Peacen. Andy Sneapin johdolla tuotettu loistavasoundinen tiukka rypistys ilman väliinputoajia. Suosittelen ottamaan haltuun, jos MD-tuotantoon tutustuminen on jäänyt sinne legendaariseen 80-lukuun.

 

Täytyy itsekin yhtyä yleiseen mielipiteeseen Rust In Peacesta. Ei voi muuta sanoa, kuin että täydellinen thrash-metal albumi. Tiedä sitten mikä siinä on, mutta biisimateriaali ja kokonaisuus ovat niin huippuunsa hiottuja, kuin vaan mahdollista. Kokoonpano oli tuolla levyllä ihan huippu, ja koko bändillä tuntui olevan kunnianhimoa vaikka muille jakaa. Liekö sen aikaisen hetkellisen raitistumisen ansiota? Vinkkinä mainittakoon, että tästä levystä on lähes pakko omistaa alkuperäinen remasteroimaton versio, sillä en ole ikinä kuullut minkään levyn soundeja raiskattaneen niin pahasti, kuin remaster-versiolla, jota marketiti nykyään tarjoavat.

 

Muutenkin Megadethin 4 ekaa levyä ovat kaikki melko pitkälti loistavaa tavaraa. Jopa hengästyttävän primitiivinen debyytti Killing Is My Business säväyttää puhtaalla raakuudellaan. Countdown To Extinctionilla bändin lähtölaskenta nuutumiseen sitten alkoikin. CTE on vielä ihan oiva levy Youthanasian tullessa perässä astetta tylsempänä, ja Cryptic Writingsin radiokokeiluillahan mentiin tunnetusti metsään. Yhtään kunnon todella hyvää levyä Megadeth ei sen jälkeen tehnytkään ennen Endgamea. Kaikilla 2000-luvun edeltäneillä levyillä on hetkensä, mutta kokonaisuudet eivät vakuuta.

 

Megadeth on ehkä yhtye, jonka soisi jäävän jo eläkkeelle. En toisaalta vielä ole mikään sanomaan, kun en uusinta levyä ole kuullut. Endgame todisti, että bändillä on ehkä vielä jotain annettavaa, ja onhan keikkailun jatkaminen tietysti aina kunnioitettavaa. Niin kauan kun bändillä on yleisöä, sitä vielä tarvitaan, eikös?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this