Sign in to follow this  
Haukka

Endless Forms Most Beautiful

732 posts in this topic

Noniin eli mielestäni tätä voitaisiin jo pikkuhiljaa alkaa hypettää ja tänne voitaisiin sitten tulevaisuudessa postailla kaikki linkit ja haastattelut yms. ,jotka liittyvät seuraavaan Nightwish albumiin.

 

Muistaakseni Tuomas on jossain haastatteluissa sanonut, että hän on pyrkinyt jokaiselle albumille tuomaan jotain uutta. Mikä olisi seuraavalla albumilla uutta? Nyt kun on elokuvakin nähty, niin onko uusi laulaja tarpeeksi, vai tuleeko seuraavalle albumille esim. nokkahuilu soolo? :D

 

Haastatteluissa on tähän asti saanut kuulla, että seuraava albumi saattaisi olla jopa "back to the roots" henkinen, mutta vaikka tätä kovasti toivonkin niin luulen että seuraava albumi on enemmän tai vähemmän orkesteri painotteista. Who knows... Saadaankohan enää sellaista Century Childin kaltaista "puhdasta" mahtiponti, kosketin heviä vai ovatko esimerkiksi Troyn säkkipillit tulleet jäädäkseen?

 

Laulaja on Floor Jansen! :cheers: Koska Floor on vaan niin mahtava.

 

Niin ja seuraavan albumin teema on ikuisuus ja nimeltään se on a Wish from a Poet.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eikä kun ruetaan ihmeessä nyt visioimaan!

Hyvä! Ainakaan ei nuotiopiirilevy Floorin kanssa tunnu kovin todennäköiseltä. Aneten laulamana sellainen olisi luontevampi. Ehkä perinteisempi powermetal?

Ja siitä Floorin jatkosta ei tarvitse enää keskustella. Nimim. ystäviä yllättävissä paikoissa.

Siltähän se on näyttänyt. Kiitokset tiedosta.

Edited by Fëa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoisin, että orkesterisovituksia on selvästi vähemmän kuin kahdella aikaisemmalla levyllä. Luultavasti siis useampi kappale on tehty puhtaasti "bändisoittimille". Troyn piiparointiakin varmaan kuullaan. Marcon akustiset jutut, The Islander ja The Crow, the Owl and the Dove ovat olleet huikeita ja jos Anette olisi vielä bändissä, olisin sellaisia odottanut seuraavalle albumille enemmänkin. Nyt kuitenkin veikkaisin, että jotain Century Childin ja Oncen välimaastossa poukkoilevaa sovituslinjaa olisi luvassa, tuoreella otteella toki.

 

Floorin monipuolisuuden myötä albumilla on luultavasti aika "rankkojakin" ja aggressiivista tulkintaa vaativia osuuksia, unohtamatta kuitenkaan pehmeämpiä vetoja. Luulenpa, että ainakin yksi orkesterijytkykin mukaan mahtuu.

Odottelisin siis joitain mm. Wishmasterin, End of All Hopen, Planet Hellin, The Sirenin ja Ghost Riverin tapaisia biisejä, yhden tai kaksi akustista, folk-henkistä kipaletta tyyliin Pöllörock, jokunen kompakti,, Dark Chest of Wondersin, Last Ride of the Dayn ja Storytimen tapainen menopala ja jotain Beauty of the Beastin tapaista, vähän pidempää, mutta sopivan "painavaa" eeposbiisiä. Eiköhän sinne joku Floorin tulkitsema balladikin mahdu ja ehkä joku orkesteripitoisempikin numero. Nähtäväksi jää, säveltääkö Tuomas mukaan myös uuden instrumentaalin.

 

No, tämä nyt oli tällaista hakuammuntaa ja pyörittelyä, tosi ympäripyöreää sellaista. Lyhyesti sanottuna siis odotan vaihteeksi "bändipainotteista" matskua ja Floorin monipuolisuutta hyödyntäviä biisejä, joista löytyy aggressiivisuutta ja pehmeyttä sopivassa suhteessa. Lisäksi, Emppu varmaan riffittelee huomattavasti enemmä tällä kertaa.

Edited by Rantsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestäni Nightwish on seuraavan levyn suhteen melko vaikeassa tilanteessa. Tähän asti jokainen levy on tuonut mukanaan tosi suuria muutoksia, jännä onkin nyt nähdä mikä se tulevan levyn "koukku" tulee olemaan kun tuntuu että lähes kaikki on kokeiltu. Yksi mahdollisuus olisi toki tuo bändilevy, mutta käsittääkseni orkesteria tullaan ainakin jossain määrin silti käyttämään. Itse ainakin olen pettynyt jos Floorin aggressiivista laulua ja jopa örinöitä tulla käyttämään seuraavalla albumilla, myöskin huomattavasti kitaravetoisempaa maeriaalia toivoisin kuulevani. Ehkäpä tästä tulee puhtain hevilevy, voisi kuvitella. Mutta rima on todella korkealla aikaisempien julkaisujen vuoksi, enkä jaksa uskoa että aikaisempien levyjen toistoa tulee ollenkaan. Täytyy vain odotella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivoisin jotain Oncen kaltaista, hevimpää siis. Haluaisin mahdollisimman paljon kitaraa ja viuluja:) Joku Romanticiden tyyppinen perussoundi ois kiva. Sitten sekaan jotain Song of myselfin kaltaista ja Sleeping sunin tapainen balladi. Ja vaikka yks täysin akustinen, niinkuin the Islander. Ja tosiaankin, orkesteria ja kitaraa vaan paljon, niin levy kuluisi minulla loppuun about päivässä;)

Eikä sitten pliis mitään nuotiokitarointia, eihän? Varsinkin, jos Floor jää haluan ehdottomasti jotain raskaampaa enkä mitään nuotiohumppaa. Mutta jos se nuotiolevy tulee, niin sitten tulee ja siihen on tyytyminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oikeastaan ole mitää toiveita uudelta levyltä. Luotan että Tuomas tekee taas sellasen levyn että sitä ei voi olla tykkäämättä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orkesterisovituksista ei varmasti tulla luopumaan, sen verran iso osa bändiä soundia ne ovat. En missään nimessä halua "kertoa bändille minkälaisen levyn haluan" mutta nyt kun tässä on takana tosiaan jo useampi "elokuvallinen" paisuteltu levy, hieman riisutumpi materiaali voisi tehdä kummasti terää taas vaihteeksi. Tuoreinta antia varmaan tulee siitä jos Floor todellakin on seuraavan levyn vokalisti, mutta edelleenkään en juhli, ennenkuin asia oikeasti on varmistettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin levyn olisi hyvä kuulostaa freesiltä, mutta silti siinä olisi hyvä olla mukana biisejä, joista tulee mieleen NW:n ensimmäiset levyt. Siinäpä vasta kobinaatio toteutettavaksi. :P

 

Aluksi olin sitä mieltä,että Century Child vol 2 olisi parasta, mitä voisi tulla. Nyt kuitenkin olen sitä mieltä että ehkä ennemminkin levy, jossa on paljon uutta ja vain pari biisiä, joita voitaisiin pitää esimerkiksi kopioina Bless the Childista tai vaikka Wishmasterista.

 

Jos Floor on mukana levyllä niin odotusarvot levyä kohtaan nousevat itselläni melkein taivaisiin. Mihin kaikkeen tuo jumalatar oikein pystyykään? :D

 

Kunhan ei enää mitään jazzeja tai Taikatalvia. Näille kipaileille en ole oikein missään vaiheessa syttynyt. Night guestin kanssa olen samaa mieltä, että joku Sleeping Sunin tyylinen balladi voisi olla jotain aivan mahtavaa, mutta nuotio levyä ei kiitos. The Islanders on mielestäni tylsä biisi sekä levyllä, että keikoilla. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni näitä uusia levyjä estää kuuntelemasta vahva mielikuva äänimaailman "ähkyydestä". Lisää tilaa itse bändille ja laulajalle, kiitos. En tiedä mitä haluaisin, mutta tätä orkesteriähkyä en enää kauaa jaksa. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Itselläni näitä uusia levyjä estää kuuntelemasta vahva mielikuva äänimaailman "ähkyydestä". Lisää tilaa itse bändille ja laulajalle, kiitos. En tiedä mitä haluaisin, mutta tätä orkesteriähkyä en enää kauaa jaksa. :D

Tätä toivon itsekin. En sano, että orkesteri pitäisi kokonaan heivata ja tuskin heivataankaan, mutta tuotantopuolella pitäisi hakea vähän enemmän dynamiikkaa soundiin. Ähkypötkösoundimaailma on ihan yleinen ongelma nykyään.

 

Periaatteessa soundit kyllä toimivat uudemmillakin levyillä hyvin, mutta kuten olen eri yhteyksissä todennut, kyllähän ne riisutummat jutut, kuten Pöllörock, hengittävät aika mukavasti siellä välissä. Massiivisen soundin voi luoda ilman julmettua ähkyäkin, vaikka se toki onkin haaste monelle tuottajalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Peetu

No se "nuotiopiirilevy" tulee olemaan joskus joku bonuslevy bändiltä, siis keskellä kiertuetta ym tai sitten bändin lopetuslevy. Kai jokainen tajuaa sen että Nightwish ei voi ottaa sellaista riskiä, että julkaisisi akustisisen levyn ihan sellaisenaan seuraavaksi albumiksi ja toivoisi että se myy ja ettei bändiä unohdeta. Nykyään kun bändit painuvat unholaan liian pitkien taukojen vuoksi todella nopeaan, niinkuin Evanescence.

 

Itse toivon sen verran, että tulevalla levyllä on korkeintaan kaksi hidasta biisiä. Bändillä kun on ollut tapana viimeaikoina hidastella aivan liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime levyillä on tosiaan menty hieman metsään tuon kokonaistemmon kanssa. Biisejä on lisäksi liikaa, levyiltä olisi pitänyt pudottaa mitäänsanomattomimmat balladit pois.

 

Esimerkiksi jos DPP:n biisilista olisi ollut tällainen:

 

1. The Poet and the Pendulum

2. Bye Bye Beautiful

3. Amaranth

4. Cadence of Her Last Breath

5. Master Passion Greed

6. Eva

7. Sahara

8. Whoever Brings the Night

9. Seven Days to the Wolves

10. Meadows of Heaven

 

ja Imaginaerum:

 

1. Storytime

2. Ghost River

3. Slow, Love, Slow

4. I Want My Tears Back

5. Scaretale

6. Turn Loose the Mermaids

7. Rest Calm

8. Last Ride of the Day

9. Song of Myself (vain ensimmäiset 6,5 min)

 

Niin siinä olisi ollut kaksi napakkaa pakettia neljän ensimmäisen levyn tapaan. Nykyisellään ne tosiaan rönsyilevät, maalailevat ja hidastelevat liiaksi. Toivotaan että Tuomas on saanut suurimmat elokuvafantasiansa purettua Roope-levylle, ja Nightwishin puolelta tulee sitten vaihteeksi kunnon menoa ja jytinää.

Edited by Blooddawn

Share this post


Link to post
Share on other sites
En usko enkä toivo minäkään mitään orkesteriosuuksien heivaamista.


Eilen tuli Teemalta Emeli Sandén konserttia Royal Albert Hallista katsellessa taas mieleen ne vanhat huhut/heitot, että se pitkään ja hartaasti odotettu elävän orkesterin ja kuoron kanssa tehtävä konsertti yritettäisiin mahdollisesti joskus järjestää tuolla. Vaikuttava mökki kyllä kyseessä, ei voi muuta sanoa. Nyt kun elokuvaprojekti on takana ja normaali keikka-DVD:kin tulossa, pitäisin jopa mahdollisena että seuraavan levyn jälkeen saattaisi olla jo otollinen hetki tällaisen konsertin järjestämiseen ja taltiointiin. Sitäkin ajatellen liian kauas orkesterisoundista pelkäksi bändilevyksi karkaava tekele uuden laulajan kanssa olisi tähän väliin aika epäoptimaalinen veto, jos uutta täydelle orkesterille valmiiksi sovitettua materiaalia ei ole.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaginaerum oli oikeastaan juuri sellainen levy, jota toivoinkin, joten hirveän suuria muutoksia linjaan en toivo. Vähän jotain pientä uutta on tietysti silti aina hyvä kokeilla. Elokuvan voisi jättää tällä kertaa tekemättä, mutta toista teema-albumia ehdottomasti toivoisin. Biisejä voisi sitoa vielä vahvemmin yhteen ja teatraalisia tehokeinoja voisi käyttää vielä enemmän tarinan kuljettamiseen. Yksi suur-eepos täytyisi ainakin löytyä levyltä. Toivottavasti sinfonia-orkesterin roolia ei kovin paljon pienennetä, tosin Empulle voisi olla hyvä tehdä pari kitaravetoista biisiä sooloineen.

 

Floorin äänestä en pidä yhtä paljon kuin Tarjan ja Anetten, mutta tuskin se hirveän paljoa vaikuttaa siihen, kuinka paljon levystä pidän (jos Floor on mukana). Ei tämän bändin viehätys ole koskaan ensisijaisesti laulajaan perustunut. Pikemminkin biisit ovat tuoneet laulajien parhaat puolet esiin ja saaneet heidät vaikuttamaan paremmilta kuin ovatkaan. Uskon, että niin käy jatkossakin.

 

Tähän mennessä olen pitänyt kaikista levyistä ja neljä viimeisintä ovat olleet erityisen mahtavia, joten luotto Holopaisen sävellystyöhön on vahvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenties saamme niitä kirkkourkuja, joita Tuomas Holopainen kävi kokeilemassa :) Yleisemminkin erilaisia vanhoja kosketinsoittimia ja kitaroita jms. olisi joilla bändi voisi tuoda itselleen uutta väriä. Bändi on kenties hieman tienhaarassa mihin suuntaan seuraavaksi. Itse veikkaan enemmän bändillä tehtyä levyä tai ainakin enemmän bändillä tehtyjä biisejä, joissa "orkesterisyntsa" on vähän pienemmällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivoisin, että SEURAAVAKSI tulisi kokoelma/remake-albumi, jossa olisi orkesterisovituksina vanhempia biisejä. Siellä on todellisia helmiä, jotka ansaitsisivat tulla remasteroiduksi nykyiselle tuotantotasolle, kuten:

- Angels Fall First (Floorin laulamana enemmän herkkyyttä kuin Tarjalla, tähän voisi myös tuoda hieman lisää syvyyttä musiikillisesti)

- Beauty & The Beast (Floor + Marco!)

- The Carpenter (Marcon laulamana toimisi paremmin, paljon paremmin)

- Sleeping Sun (Tarjan 2. versio oli huonompi kuin ensimmäinen, Floor voisi tuoda biisiin tarvittavaa herkkyyttä joka Tarjalta puuttuu)

- Sacrament of Wilderness (sori Marco...)

 

Uudemmasta tuotannosta helmiä onkin jo uudistettu kiitettävästi, ja niitä löytyy laadukkaina taltiointeinakin useina versioina, mutta erityisesti tuo Beauty & The Beast Marcon laulamana puuttuu, ja Tonyn versio ensimmäiseltä live-dvd:ltä ei tuo juuri muuta uutta kuin Tuomaksen lauluosuuksien puuttumisen. Biisistä löytyy huonolaatuinen bootleg Marcon laulamana mm. Youtubesta, ja jo se kuulostaa paremmalta kuin kaikki nämä muut.

 

Cover-biisiksi sopisi erinomaisen hyvin Black - Wonderful Life, jonka myös Lara Fabian on esittänyt. Alkuperäinen on kasaripoppia, jälkimmäinen jotain ihan muuta, mutta heviballadina tämä toimisi älyttömän hyvin, ja sopisi myös sanoitusten puolesta Nightwishin biisiksi oikein hyvin.

 

Kovin on balladipainotteista tämä oma wishlistani, mutta niinhän se nyt vaan on että Nightwish on parhaimmillaan kauniissa melodioissa ja koskettavissa sanoituksissa.

 

Tulevaan levyyn ja sen biiseihin en halua sen enempää ottaa kantaa, uskon ja luotan että taso pysyy parin edellisen levyn korkeudella vähintään, ja paranee laulun osalta huomattavasti, enkä malttaisi millään odotella seuraavaa levyä. Voisitte vuodella lyhentää tätä julkaisutahtia albumien välillä, ehtii soida vanhat levyt jo puhki ennen uuden tuloa. Mutta ymmärrän toki vapaa-ajan tärkeyden, ja mieluummin toki nykyinen tahti pysyvällä kokoonpanolla kuin vääjäämätön loppuunpalaminen ja pitempi tauko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin se on vaan se CC:n ja Oncen soundi maailma, mikä itselleni kolahtaa.

 

Ja asiasta kukkaruukkuun, voitaisiin melkein pitää äänestys siitä, että kuka haluaa kuulla Troyta tulevalla levyllä?

 

Itse antaisin ääneni vastaukselle EN. Siis muutama biisi kuulostaa ihan hyvältä kuten esimerkiksi I Want My Tears back jne, mutta jos koko levy on täynnä säkkipilli musiikkia sen takia, että saadan jäsenelle tekemistä niin siitä en oikein niin sanotusti tykkää. Sitten se säkkipilli soi keikoillakin melkein joka biisissä vähän niinkuin tälläkin hetkellä. Esimerkiksi Nemosta sen voisi kokonaan heivata livenä poies IMO.

 

Remake jostain vanhasta biisistä voisi kyllä ollakin hyvä juttu. Ehkä Elvenpath tai Wishmaster, Everdream tai Wish I Had an Angel? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en kyllä lämpene näille Remakeille ollenkaan. Alkuperäinen on aina alkuperäinen, ja monessa tapauksessa Remake ei tuo siihen mitään uutta, tai sitten pilaa sen täysin. Otetaan esim. Astral Romance. Tonyn rallienglanti ja Empun uusiksi vedetty kauhea soolo ovat oikeasti mielestäni huono lisä, jos vertaa alkuperäiseen. Enkä ikinä usko että NW julkaisee mitään "old classics with Floor Revisited" tyylistä levyä.

"Pillit" ovat mielestäni kiva tehokeino, mutta jos ne viheltävät jokaisessa biisissä, kääntyy tehokeinoa itseään vastaan ja rupeaa tylsistyttämään. Siksi en myöskään toivo sitä että seuraavalla levyllä Troy puhaltelee joka biisissä johonkin.

 Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuskinpa se Troy joka biisissä levyillä soittelee, kun ei sitä ole tehnyt tähänkään asti. Itse tykkään kyllä, pari biisiä/levy säkkipilleillä höystettynä toimii oikein mainiosti. Livesetissä on minusta ihan toimiva juttu että Troy soittaa myös jossain muissa biiseissä. Tällä tavalla vanhoihin biiseihin on hyvin saatu vähän uutta kulmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On ihan totta että Troy on tuonut uutta verta moniin biiseihin. Ja vaikka vieläkin seison edellisen kommenttini takana, kirjoitin sen ehkä vähän huonoon muotoon, eihän Troy tosiaan ole ollut millään levyllä mikään joka biisin mauste. Ehkä pointtini oli se että nyt toivoisi yleisesti ottaen vähän riisutumpaa ilmettä. Täydellisin asia olisi että Floor olisi vokalisti, ja musiikki menisi hieman takapakkia, esim. Oceanbornin maisemiin. Ja EI, en ole tekemässä seuraavaa levyä bändin puolesta. Tiedän itse kokemuksesta miten raivostuttavaa on lukea niitä "haluan että.." ja "haluan että ei..." alkuisia kommentteja "faneilta".

Edited by Dillinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remake vanhasta biisistä ? Miksi ihmeessä se taas pitäisi tehdä ? Onhan noita tehty,

mutta Dillenger:iä kompaten "alkuperäinen on aina alkuperäinen". Itsellä tulee aina näissä

mieleen, että häpesikö bändi tätä kun uudestaan piti nauhoittaa.

En ala bändiä neuvomaan, mutta voisi myös jättää toi säkkipillin käyttö mahdollisimman

vähiin. Yksi tai kaksi menee jotenkin, mutta ei enempää. Myös vanhoihin biiseihin soittimen

sovittaminen on enemmän kuin kyseenalaista.

 

En silti haluaa elää menneisyydessä joten annan rauhan bändin tehdä levy ja julkaisun

jälkeen tiedän oliko se odotusten arvoinen. Sitä ennen varmaan tulee virallinen tieto siitä

kuka on uusi laulaja ? Toiveita siitäkin on, mutta ne jääköön omaksi tiedoksi :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta tietyt remaket toimisivat ihan hienosti vaikkapa singlejulkaisujen "b-puolina" tai jossain muualla bonuksina. Toki mieluummin ottaisin vaikkapa Sacrament of Wildernessin suoraan settiin, mutta kyllä muutama remake voisi olla ihan mielenkiintoinen, ehkäpä juuri Marco vetämässä The Carpenteria tai jotain.

 

Beautu of the Beastista haluaisin kyllä kuulla Floorin tulkinnan, toivottavasti soittavat ko. biisin vielä joskus, mutta joo, toki remaket kelpaisivat, kunhan toteutuksessa on jotain ideaa ja paloa. On biisejä, joiden uudelleennauhoitus ei lähtökohtaisesti kuulosta hyvältä idealta ja sitten on niitä, jotka voisivat toimia tosi hienosti. Kovin todennäköistä ei ole, että äijät ja Floor jotain tällaista alkaisivat isossa mittakaavassa vääntämään (ja mielestäni ihan hyvä niin), mutta muutamista bonusvedoista puhuttaessa kaikki on mahdollista ja kyllä minulle muutama tuollainen kelpaisi bonukseksi jonnekin, eiväthän ne ole keltään pois, eikä niitä ole pakko kuunnella.

 

En tosiaan liputa tässä vaiheessa minkäänlaisen kokoelmajulkaisun puolesta, elleivät julkaise jotain über-päheää live- & studioharvinaisuudet -superalbumia, jollainen kelpaisi melkeinpä miltä tahansa mieluisalta bändiltä milloin vain, vaan jätettäköön kaikenmaailman kokoelmat suosiolla vielä vähän myöhemmäksi. Uusi studioalbumi mahdollisimman pian ulos ja parit remake-, live- cover- tai ylijäämäbiisiherkut singlejulkaisuille, jotta saavat mahdollisimman monet kukkaronnyörit auki. :)

Edited by Rantsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko mihinkään uusiin studioversioihin vanhoista biiseistä... enkä semmosia odotakaan, ainakaan jos Floor jatkaa bändissä. :) Uskon että hänen suurin vahvuutensa on live-esiintymisissä. Sillon vaan sitä Royal Albert Hallia ja orkesteria varaamaan ja sinne semmonen kattaus vanhaa ja uutta että oksat pois. Olis kokoelmalevyä kylliksi.

 

Uudesta albumista kai toivoisin taas kerran pikkuisen "pelkistetympää", vähemmän mahtipontista revittelyä... toisaalta on mahtavaa kun odotettavissa voi olla melkein mitä vaan yllätyksiä, kuten nyt edellisellä kerralla esim. Slow Love Slow. Ja sydäntä lämmittäs jos Marko laulas jonkin pitemmän biisin suomeksi. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tungenpa lusikkani tähän soppaan jälleen

Ja niistä perskatin pilleistä:

Ei säkkipillejä eikä muitakaan pillejä seuraavalle levylle, eihän?

Ne oli ihan kivoja, mutta eiköhän oo aika keksiä jotain muuta välillä? Ja sitten niitä pille jä oli pakko tunkea Nemoonkin!

 

En haluaisi tulla kertomaan bändille, miten levy pitää tehdä, mutta toivon, että Floor olisi laulaja ja pillit jäisi pois.

 

edit: Osaan kirjottaa:)

Edited by Night guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran vielä hämmennän tätä remake-keskustelua, että Tuomas on tainnut aika monta kertaa jo todeta julkisesti häpeävänsä noita omia laulusuorituksiaan, ja itsellänikin oli pointtina nimenomaan se että noista tietyistä vanhoista biiseistä olisi mukavaa kuulla nimenomaan nykyisellä kokoonpanolla ja tuotannon tasolla toteutetut versiot, eli Tuomas -> Marco, syntikka -> orkesteri, ja tietenkin siinä tulee sitten se Tarja -> Floor myös. Ja käytännössä tämä varmasti tarkoittaisi koko biisien uudelleen sovittamista, mutta kun ottaa huomioon että nykyiset biisien demoversiot sinkkujen b-puolella kuulostavat paremmalta kuin AFF:n monet albumiversiot ja osittain aina CC:n asti, unohtamatta toki myöskään Tarjan ontuvaa englannin ääntämistä alkuaikoina, näkisin että aihetta olisi päivityksille. Ymmärrän toki, että kerran valmiiksi tehdyn äärelle ei ole helppoa eikä aina aiheellistakaan palata, ja että uusintaversiot eivät aina paranna lopputulosta, mutta ei se silti vähennä haluani kuulla noita biisejä nykyisen kokoonpanon esittämänä.

 

Sinänsä en tiedä olisiko noista albumiksi asti pelkkänä remake-kokoelmana, mutta olen kyllä vahvasti sitä mieltä että noita muutamia vanhoja klassikoita kannattaisi tehdä uusiksi jo ihan live-settiäkin ajatellen, varsinkin nyt kun ei voi enää perustella silläkään niiden puuttumista että Anette ei pysty niitä laulamaan. Studioversiona ne toki olisi mukavaa kuulla vaikka sitten sinkkujen b-raitoina, lisälevynä uuden albumin tai dvd:n kupeessa, tai vaikka netistä ostettavina digiversioina, kuten Eva-sinkku aikoinaan. Jos ja kun ne orkesterit pitäisi kuitenkin sovittaa ja nauhoittaa live-settiäkin varten, niin tuskimpa niitä kannattaa enää siinä vaiheessa jättää viimeistelemättä valmiiksi biisiksi.

 

Mitä tulee Tonyn laulamiin remake-versioihin, olen sitä mieltä että ne on vähän tekemällä tehdyn kuuloisia tosiaan, ja muutenkin Nightwish on nykyään ihan eri bändi kuin alkuperäisten tai edes remake-versioiden aikaan.

 

Troysta ja pilleistä, minua ne eivät häiritse albumilla, mutta live-vedoissa on joissakin biiseissä vähän keinotekoinen tunnelma ja tuntuu että Troylle annetaan vähän liikaakin vapauksia, muiden soittimien kustannuksella. Toisaalta esim. OTHAFA kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kitaroiden sijaan pillien säestyksellä, mutta tuoko se sitten lopulta lisäarvoa alkuperäiseen kitarasovitukseen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this