Teditin

Members
 • Content Count

  677
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Teditin

 • Birthday 01/12/1992

Other Info

 • Your real name
  Tatu

Contact Methods

 • MSN
  tedi_tin@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender:
  Male
 • Location:
  Oulu, Finland
 1. Teditin

  Endless Forms Most Beautiful

  No ei tässä nyt hitto soikoon mistään kilpailusta tai vittuilusta ollut kyse, itsestäni tuo on ainakin mielenkiintoinen huomio ja sen verran paljon löytyy esimerkkejä, että ei sitä minusta nyt pelkkänä sattumanakaan voi sivuttaa. Ja kuten totesin, voisi kuvitella että metallimusassa tuolla ei ole samanmoista merkitystä radiosoiton vähäisyyden takia.
 2. Teditin

  Endless Forms Most Beautiful

  Rupesi nyt ihan oikeasti mietityttämään tämä asia, niin koitin löytää artikkeleita ja tutkimuksia asiasta. Ikävä kyllä aika vähänlaisesti löytyi, mutta pari juttua löytyi kuitenkin: "Still, Glass agrees that it pays to place a hit or potential single early on an album (...) 'In general, we advise our bands not to bury their singles and most commercial tracks toward the end of an album,' " (Glassnotes records -levylafkan perustaja) "I have noticed that a fair number of albums have their hit song in the third position. Just an observation." (The Stereo Bus -nettisivu, asiaa musiikin tuottamisesta ym.) Ei tälle varmasti ole olemassa siis mitään yleistä sääntöä, mutta kyllä tuo kovin yleistä tuntuu olevan. Selailin tässä omaa musakirjastoa nopsaan läpi, ja esimerkiksi PMMP:lläkin albumin kolmansia biisejä ovat Lautturi, Rusketusraidat ja Heliumpallo. Metallimusassa tää pätee varmaan vähemmän kun niitä radiosinglejä syntyy valtavirtaradioihin noin ylipäätään hankalammin, paitsi juurikin Nightwishin kokoisilla ja tapaisilla bändeillä. Albumin alkupäähän (2-4) tuntuu joka tapauksessa singlet musasta huolimatta osuvan. Offia pahoittelen, mutta tästä on ihan mielenkiintoista jauhaa!
 3. Teditin

  Endless Forms Most Beautiful

  Tuo sinkkubiisin kolmanneksi laittaminen ei taida olla muuten mitenkään kovin harvinaista, itekin olen miettinyt samaa, koska se on tullut useamman levyn kohdalla vastaan. Voisi kuvitella, että yhtenä ajatuksena on pistää kuulijoille jo tuttu biisi hieman kohti levyn keskiosaa, niin saadaan helpommin koijattua kuulijat kuuntelemaan levyn alkupuoltakin? Vähemmän musiikkia kuunteleville ei varmasti ole harvinaista olla kiinnostunut vaan niistä hittiraidoista. Mun mielestä oli hyvä juttu, että Rumba oli pistänyt rokkitoimittajan lisäksi toisen kaverin ihan muusta musagenrestä! Suomessa ei metallitoimittajia loppujen lopuksi kovin montaa ole ja vähän turhan usein paistaa "kaikki on paskaa paitsi hevi" -mentaliteetti läpi, mikä tekee arvosteluista aika yksipuoleisia. Jokatapauksessa, raporttejen perusteella vaikuttaa kyllä lupaavalta.
 4. Teditin

  Vilttiketju wanhuksille

  Ei mulla varsinaisesti mitään tärkeää asiaa ole, mutta tajusinpa juuri Nw-juttuja lukiessani hullun asian: tänä syksynä meikäläisellä tulee kymmenen vuotta täyteen tällä laudalla, vaikka sitä melkeen vieläkin pitää itseään "uutena" tyyppinä. Uskomatonta, että omasta, Oncen myötä kunnolla alkaneesta fanituksesta on jo niin kauan. Sitä voisi tuntea olonsa melkein vanhaksi, ellei olisi ollut niin melkoisen juniori (12v.) kun tänne liittyi. Hauskaa, että täällä on säilynyt muitakin tyyppejä tuolta (ja paljon sitä edeltäneeltäkin) ajalta, vaikka aktiivinen seuraaminen ja postailu on ainakin itsellä vähän jäänytkin. Sääli vaan, että keskustelupalstat ovat mediana parhaat päivänsä jo nähneet. Fb-sivut ei kuitenkaan yllä mitenkään samanlaisen keskustelun ja yhteisöllisyyden tasolle. Miitit ovat ilmeisesti jo melkolailla kadonnut luonnonvara, mutta koitetaanhan pitää edes jollain tavalla säilyneestä Tuska-miitistä kiinni, vaikka miittikiven sisältänyt Kaisaniemikin on jäänyt jo aikoja sitten historiaan! Löytyy varmaan muitakin, joista tuntuu että aika on vilahtanut melko vauhdilla ja tämä lauta pysynyt jollain tavalla läsnä koko ajan siinä sivussa?
 5. Teditin

  Nightwish - keikat VI

  Tuskan keikka oli kyllä erittäin jees. Toimiva settilista, varsinkin Dark Chest of Wonders aloitusbiisinä oli siisteintä ikinä. Omalle kohdalle eka keikka Imaginaerum-rundilta ja kyllä tää Floorin kanssa tuntuu toimivan aika paljon paremmin, kuin Nightwishin edellisellä Kaisaniemen keikalla (onko siitä tosiaan jo viisi vuotta?). Täytyy tosin kysyä, että eikö kukaan muu jäänyt ihmettelemään, miksi bändi lopetti kahden tunnin slotistaan huolimatta soiton jo 1½ tunnin jälkeen? Elättelin toiveita erikoisbiiseistä, kun oli normaalia pidempi soittoaikakin.
 6. Teditin

  Nightwish - keikat VI

  Totta, se ei liity keskustelun aiheeseen, vaan se liittyy sinun tapaasi tuoda oma mielipiteesi esille. Tarkoitus ei ole provosoida, vaan yritin esimerkin avulla saada sinut miettimään, että voisiko niitä asioita tuoda vähän fiksummin esille, kuin uhkailemalla turpaan lyömisellä, jos jokin ei nyt satu itseäsi miellyttämään? Kaikille on varmasti tullut selväksi se, ettet pidä pittaamisesta, mutta kai ymmärrät, että noin jyrkkää ulosantia omista mielipiteistä saatetaan pitää vähän lapsellisena. Useimpia ihmisiä myös ärsyttää, jos leimaat heidät johonkin ryhmään kuuluvaksi ja haukut samalla. Samankaltaista argumentointia on vaikkapa "Kaikki sivarit on homoja!" tai "Amikset on tyhmiä ja ajaa Corollalla ympyrää!" -huutelut. Ymmärrän kyllä, että tarkoituksesi onkin saada aiheesta väittelyä aikaiseksi, sillä olet nyt postaillut samoja mielipiteitä tähän ketjuun useita kertoja. Olisi mukavaa, jos aiheesta pystyisi keskustelemaankin, eikä koko asia päättyisi samaan väkivalta-uhkailuun joka kerta. Pittaamiseen voisin ottaa vielä yleisesti kantaa sen verran, että itse pidän siitä. Mahtava tapa päästellä vähän höyryjä sopivan reippaan musiikin tahdissa. Toki se täytyy tehdä fiksusti, eli selkeästi sillä muodostuneella pittialueella, eikä tietenkään tarkoituksella kosketa sivullisiin. Jokainen kuitenkin varmaan ymmärtää sen, että jos seisoskelee siinä reuna-alueella, kun sata ihmistä juoksee toisiaan päin, ei välttämättä kalja pysy kädessä. Tämä ymmärrys pitäisi löytyä molemmilta osapuolilta, eli ymmärretään se, että kaikkialla ei voi pitata, eikä isossa ihmisjoukossa kaikkialla voi seistä rauhassa. Valitettavan usein ihmisiltä ei kuitenkaan tahdo löytyä halua ymmärtää tai toimia yhteistyössä, niin että kaikilla olisi kivaa. Myönnettäköön, että täysi-ikäisyyttä ei ole vielä kun vasta muutama vuosi takana. Kusta ei kuitenkaan ole kovin paljoa housissa ja siihen olen valitettavasti puolueellinen ottamaan kantaa, että ovatko aivoni 13-vuotiaan tasolla vaiko eivät.
 7. Teditin

  Nightwish - keikat VI

  Trollia ei kyllä pitäisi ruokkia, mutta en voi vastustaa kiusausta olla vielä ottamatta osaa keskusteluun. Dillinger, mitä mieltä olisit tällaisista suhtautumisesta tupakointiin? Tupakoiminen julkisilla paikoilla on aivan perseestä. Jos en saa kulkea kaupungilla rauhassa, ilman että tupakan savua kantautuu päälleni, niin tinttaan kyllä saman tien kuonoon. En halua, että vaatteeni haisevat ja että kuolen ennenaikaisesti keuhkosyöpään. Tupakoiva ja fiksu ihminen eivät nimittäin kulje käsi kädessä. Kokemukseni mukaan tupakoitsijat ovat niitä kusihousuja, joille on just tullut ikää ostaa röökiä, mutta aivot jääneet 13-vuotiaan tasolle. Tupakoikoot rauhassa, mutta jos minun lähelle tulevat, niin taatusti vedän turpaan.
 8. Teditin

  Nightwish - keikat VI

  Vituttaa, kun joka kerta, kun tahtoisin kuunnella Onnelassa musaa rauhassa keskellä tanssilattiaa ja juoda kaljaa, niin siihen tulee kauhee läjä ihmisiä riehumaan ympärille.
 9. Teditin

  Festarikesä 2013

  Itellä on suuntana viimeinkin monen vuoden haaveilun jälkeen legendaarinen Wacken Open Air! On jo muutama ihan kova nimi buukattuna ja Nightwish löytyy tietysti listalta sielläkin, sinänsä vähän hölmöä lähtee katsomaan montaa kotimaista bändiä Saksaan asti. Luotan kuitenkin, että tuonne vielä pamahtaa aika kovia kiinnityksiä, ykköstoiveena oisi Tobias Sammetin Avantasia, jolta olisi ainakin sopivasti tulossa levy pihalle keväällä. Noh, eiköhän toi reissu ole melkonen elämys vaikka bändikattaus jäisi vaisuksi. Muita lautalaisia lähdössä?
 10. Teditin

  Anette ja Nightwish

  Jaaha, kyllähän tämä kieltämättä vähän puun takaa tuli, vaikka tuo blogihomma vähän kummallinen olikin. Täytyy siinä nyt kuitenkin olla ihan kunnon ongelmia kehissä, jos vieläpä ihan kesken rundin näin käy. Niin hyvä laulaja kun Anette olikin, odotan kyllä innolla mitä tästä seuraa, sillä tuskin suunta on ainakaan alaspäin. Itselle on Nightwishin kaksi viimeisintä levyä jääneet vähän etäisiksi, joten ehkäpä naisistonmuutos ja uudet jutut toisi sen jonkun takaisin. En väitä, että se olisi Anettesta pelkästään johtunut, vaan ihan bändin yleisestä meiningistä tai sitten oman musamaun muutoksista, tiedä häntä. Toivottavasti kummatkin osapuolet löytävät oman juttunsa! Hieman ohi aiheen, mutta oli hauskaa huomata, miten oma reaktio oli "vähän" eri luokkaa, kuin sillon 13-vuotiaana Hartwallin keikalta palaillessa. Eihän sitä osannut muuta miettiäkkään. Mielenkiinnolla odotellen, että millaista Nightwishia sitä saa katsella Wacken Open Airissa 2013!
 11. Teditin

  Levyraati

  Ymmärtäisiköhän ne nuoret thrash metallia yhtään paremmin? Marilyn Manson ei ole ikinä oikeen iskenyt, eikä iske nytkään. Radiosta tuttu biisi, mutta koitin tällä kertaa oikeasti kuunnella biisiä, enkä antaa soida taustamölynä. Jäi aika neutraali fiilis, riffi on tylsähkö ja "kauhusaundi" (kuiskailut & ghostbusters-ulinat) vähän ärsyttävä. Ei tässä oikeen mitään erikoista tapahdu kun kyseessä on radiosinkku, itelle ei kolahda mutta selvästikkin aika monelle muulle. Päähän tää ainakin jää soimaan. rytmimussiikkia uudesta kotikaupungistani, oikeilla soittimilla ja oikeella murteella, tottakai!
 12. Teditin

  Mitä pidätte hyvänä musiikkina?

  Toki tajuan, mitä tarkoitat. Tuota digisynaa on kyllä tosin pakko vähän ihmetellä, onko sillä äänen syntymistavalla tosiaan niin paljon merkitystä, kun soittaa pitää osata kuitenkin? No joo, puhuitkin rajamailla pyörimisestä, mutta kuitenkin. Ymmärrän pointtisi ja kuuntelen itsekkin mieluiten "oikeasti" soitettua musaa, eikä tosiaan pelkällä tietokoneella musiikin tekeminen ole soittamista samalla tavalla, kuin vaikka sen kitaran soittaminen. Tuohon "musiikki ei ole musiikkia jos sitä ei ole soitettu oikeilla soittimilla" -lainiin oli kuitenkin pakko tarttua, kun siitä nyt vaan saa sellaisen käsityksen, että kaikki oikeasti nuotitettu, mutta studiossa soittamisen sijaan vaikkapa ohjelmoitu musiikki ei ole musiikkia, vaan jotain ääntä. Sämpläyshommat sun muut, jossa ei itse luoda tyhjästä mitään, onkin sitten asia erikseen ja ehkäpä sitten tarkoitit niitä enemmänkin, mutta ei se säveltäminen ja sovittaminen ole yhtään sen helpompaa tietokoneen avulla kuin bänditreeneissä. Toki biisintekoprosessissa on eroja, mutta jos lähtökohtaisesti tekee sen biisin/levyn kokonaan itse, niin onko sillä niin suurta merkitystä, että tekeekö sen tietokoneella vai palkkaako ihmisiä soittamaan sen nauhalle? Et varmaankaan tarkottanut tätä, mutta kun kärjistyksesi käsittää myös tämän osa-alueen, niin oli pakko rueta selvittämään.
 13. Teditin

  Mitä pidätte hyvänä musiikkina?

  Tarkotatko nyt siis, että et pidä musiikkia arvossa, jos se on sävelletty ja sovitettu kokonaan itse, mutta toteutettu jotenkin muuten, kuin soittamalla suoraan nauhalle? En väitä, että oisit sanonut näin, mutta viestistäsi on helppo (ainakin halutessaan) ymmärtää, että suurin osa elektronisesta musiikista on paskaa. Mitä tarkotat, kun puhut "oikeista instrumenteista"? Oli pakko tarttua viestiisi, sillä itseäni ärsyttää jossain määrin se, että kaikkea elektronista tai elektroniselta kuulostavaa musiikkia pidetään halpana tanssimusiikkina ja että sitä osaisi tehdä kuka vaan. Näin ajattelevia voisi suositella tutustumaan vaikkapa . En kuitenkaan siis väitä että oisit sanonut olevasi tätä mieltä, mutta sen vuoksi vastasinkin tähän, koska kiinnostaa tietää, että oletko? En itsekkään juurikaan arvosta radiosoittotanssibiisejä, mutta elektroninen musiikki on niin laaja alue, että sieltä löytyy aika paljon muutakin.
 14. Teditin

  Festarikesä 2012

  Aikatauluja on tosiaan varmaan aika turha koittaa sovittaa yhteen, kun ei kuitenkaan oo mahdollista sopia sellaista aikaa että kaikki pääsisi. En ole käynyt tuolla uudella festarialueella, mutta siellä ei ilmeisesti mitään hirveen viihtyisää hengailupaikkaa löydy, toisin kuin Kaisaniemessä. Toi porttien ulkopuolinen nurtsi kuulostais kyllä mukavalta, mutta se on sitten tosiaan tympeempi homma niille, joilla ei oo kolmen päivän lippua. Se kuitenkin ois ainakin kaikista helpoiten toteutettavissa oleva vaihtoehto, vrt. miittikivi.
 15. Teditin

  Festarikesä 2012

  Täällähän tuntuu olevan aika kivasti porukkaa suuntaamassa Tuskaan! Itse ehdottaisin jonkinnäköstä meattia tuonne tai vaikka jotain perinteisen miittikiven kaltaista meininkiä. Kiinnostuneita?