Jäävuori(salaatti)

Members
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Jäävuori(salaatti)

 • Birthday February 14

Profile Information

 • Gender:
  Female
 • Location:
  Oulu
 • Interests
  Hiking, Photographing in nature, Music stuff

About You

 • Favourite Food
  Spring rolls
 • Favourite Animal
  Parakeets, wild grouses
 • Favourite Colour
  Black and silver
 • Do You Drink Alcohol
  With an extreme caution
 • Do You Smoke
  Nope
 • Do You Have Pets
  Not at the moment
 • Phobias
  Crowds (people in general, haha)

Nightwish

 • How Many Times Seen Live?
  2
 • Most Memorable NW Memory
  6.6. 2015, Laulurinne 21.7.2018 Mukkula
 • Favourite Album
  Century Child
 • Favourite Song
  Ghost Love Score

Entertainment

 • Favourite Movie(s)
  Pulp Fiction, The Hobbitt (1&2)
 • Favourite Movie Soundtrack
  The Hobbit - The Desolation of Smaug
 • Favourite Book(s)
  Dr Jekyll and Mr Hyde, The Metamorphosis, The House at Pooh Corner
 • Favourite Comic Book/Anime
  Nemi, Garfield
 1. Jäävuori(salaatti)

  Yleistopic 7.0

  Onpa ihanaa olla taas periferiassa vierailulla. Eihän se uutta tietoa ole, että kaupunkien puistot eivät vain kilpaile samassa kategoriassa luonnontilaisten metsien kanssa. Luonto virkistää, näen vanhempia ja saan kouluhommia päätökseen. Eli minulla on ihan mukava viikonloppu luvassa. Pienenä mörkönä ilmassa leijuu silti äidillä vasta todettu MS-tauti. Luulen jo sopeutuneeni ajatukseen, eikä äidin versio sairaudesta ole sitä ärhäköintä sorttia. Hän saa lääkkeitä ja fysioterapiaa, ja yritämme olla tukena /seurana hieman aiempaa enemmän. Hänelle luonto on hirveän tärkeä, joten toivon, että aikaa siellä samoilemiseen olisi mahdollisimman paljon edessä.
 2. Jäävuori(salaatti)

  Nightwish – Decades World Tour 2018

  Muodikkaasti/auttamattomasti myöhässä... Eli Lahden keikasta sen verran, että musiikissa ja elämyksissä ei mitään moittimista. Rakastin Wishmasteria ja versioita Oceanbornilta. Vähä karvas maku jäi silti vippien ohjeistamisesta (tuntuu, etten saisi näin pienestä valittaa, mutta valitan silti)... Tällainen ulkopaikkakuntalainen, jännittynyt, ikänsä halvimmilla mahdollisilla lipuilla yleisöihin valunut ei tajunnut, että vipeillä olisi ollut oma turvatarkastuslinja ennen kuin 5 metriä ennen itse tilannetta. Että siitä se ja se siitä. Sitten katsomo-alueellisiin heikkouksiin: Facebookissakin puitu VIP-alue. Niin hyvä oli, että pakitin hyvissä ajoin anniskelualueelle; missä oli yllättävän rauhallista paria kyynärpäilijää lukuunottamatta. Ja tosiaan, koska kuljetus takaisin kotikonnuille lähti aika pian ja bussiliikenne alueelta pois oli _hieman_ ruuhkautunutta, alkoi siinä pientä ihmistä ahdistamaan. Pahoitteluni kaikille jotka jonossa ohitin, Teillä oli varmaan yhtä kiire kuin minullakin Tulipahan tehtyä valaiseva reissu etelään; vaan oli se sen arvoista silti.
 3. Jäävuori(salaatti)

  Yleistopic 7.0

  Kieltämättä, kuvailemasi häiriötilanteet saisivat minut itsenikin ärähtämään jossei ääneen niin taloyhtiön ilmoitustaululla Täällä ei myöskään kyllä ylimääräisiä ääntelyjä kuulu, mitä nyt toisinaan joku harjoittelee jousisoittimen käsittelyä. Itse asiassa pelkään olevani meistä se kovaäänisin omien musiikillisten tointeni takia, ohops... Muutoin olenkin hissukseen.
 4. Jäävuori(salaatti)

  Yleistopic 7.0

  Nyt kun aikaa on kulunut ja elämäntilanne muuttunut ja/tai tasoittunut niin uskaltaa vähän kirjoitella yleisiä höpinöitä ylös. Eli muutin joku aika sitten uuteen asuntooni, jonne olen yrittänyt haalia kaiken tarpeellisen kuitenkaan ylimääräisyyksiä hamstraamatta lievittääkseni kolkohkoa tunnelmaa; ja alkaahan täällä jo viihtymäänkin. Liika valkeus silti ahdistaa, täytyy kysyä vuokraisännältä josko saisin maalata tilaa kotoisemmaksi (tosin sekin pitää miettiä jaksaako mihinkään ylenpalttiseen remontointiin lähteä). Mitä aiemmin valittelemaani yksinäisyyden tunteeseen tulee, olen ainakin oppinut käsittelemään niitä tunnepitoisia hetkiä kun se oikeasti vaivaa ja tuntuu hankalalta. Jokapäiväisessä elämässä etäisesti mukana olevatkin ovat saattaneet aistia tämän tyyneyden: vaikken sanoisi itseäni todellakaan suosituksi, osaan jo olla paremmin vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Pojot siitä, niinkuin isä sanoisi. Tähän etäisesti liittyen voisin mainita, että jätin kesällä tapaamiset psykologin kanssa kesken sillä eivät ne oikeasti auttaneet mitenkään. Olisin voinut itkeä rauhassa kotonakin. Nyt täytyy tunnustella olotilaa, sillä pelkään jo jokakeväiseksi vitsaukseksi muodostuneen masennuksen uusivan. Tällä hetkellä odottelen uusia levyjulkaisuja erinäisiltä artisteilta ja työskentelen omien sävellystöiden parissa. Musiikki rauhoittaa niin monella eri tasolla.
 5. Jäävuori(salaatti)

  Kysy tyhmiä 8.0

  Hmm, täytyypä kokeilla. Toivottavasti hammastahnoissa ei ole mitään radikaaleja eroja .
 6. Jäävuori(salaatti)

  Kysy tyhmiä 8.0

  Olen juliste --> seinälippu -siirtymävaiheessa, ja mietiskelin tässä, että miten se sellainen seinälippu oikein saadaan seinälle? Eihän kangasta voi teipata
 7. Jäävuori(salaatti)

  Tunteet, masennus, mielialojen kummallisuus...

  Tämä nyt on tämmöinen lievä, parin viikon ajanjaksoon vaikuttava "masis". Nimittäin vietän ensimmäistä kertaa syntymäpäivääni ihan yksin. Pari on onnitellut, se on ihan mukavaa. Mutta että ei ketään/mitään muuta syntymäpäivän viettoon osallistuvaa/liittyvää...? Kuitenkin merkittävä paalu tulee ylitettyä. Noh, käyn ostamassa itselle vaikka ilmapallon.
 8. Jäävuori(salaatti)

  Vitutusketju

  Nyt kyllä alkaa pikkuhiljaa ottamaan kaaliin. Miksi on näin vaikeaa alkaa hoitamaan omia asioita ennen täysi-ikäisyyttä?? Kun et ole vielä täyttänyt kahdeksaatoista, et ole erinäisten yhtiöiden/yritysten silmissä vielä mitään. Tähän "aikuisuuden porttien aukeamiseen" on minulla se vajaa kuukausi aikaa, ja on se vaan hankalaa a) tehdä muuttoilmoitusta koska pankki ei tunnista alaikäistä tässä asiassa --> täytyy käydä Postilla erikseen hakemassa tietyt tunnukset?? ja b) tehdä sähkösopimusta koska sähköyhtiö(i)llä on omat käytäntönsä asiassa (en kai ole tarpeeksi luotettava vielä, ihan niin kuin luotettavuuteen tulisi suuri muutos kuukauden päästäkään?). Vakuutusasioita en ole edes katsonut näistä jo mainituista seikoista lannistuneena. Kelallekaan en voi vielä lähettää tukihakemuksia. Pitäisi alkaa solmujen selvitä, sillä kämpän vuokrasoppari on jo allekirjoitettu . Kenties vallitsevalla luonteenpiirteellä eli äkkipikaisuudella on tässä osansa...
 9. Jäävuori(salaatti)

  Nightwish – Decades World Tour 2018

  Mielipideasioita taas: CD1: n kappalevalinnat ei kyllä yhtään vakuuta hankkimaan tuota kokoelmaa, ehkä jättäisin pois myös muutaman toiseltakin levyltä.. Puolet rahoista voisi käyttää vaikka johonkin alkuperäiseen levyyn. Kansitaiteesta tulee hiukan liikaa mieleen EFMB. Samaa mieltä, että juurikin niille, jotka eivät Nightwishia aiemmin ole kuulleet, niin tuossahan olisi sopiva "tutustumispaketti". Mahtavia kappaleita, mutta jos ei niitä ole yhtään maustettu...
 10. Jäävuori(salaatti)

  Nightwish – Decades World Tour 2018

  Lippu on hankittuna Lahteen. En aio missään erityisemmin yöpyä, niin nopiasti junnaan vaan ku mahollista.
 11. Jäävuori(salaatti)

  Nightwish – Decades World Tour 2018

  Kyllä se jompaan kumpaan on mentävä. Joensuu ympäristönä olisi vähän tutumpi, mutta jotenkin tuntuu, että Lahdessa olisi kuitenkin mieluisampaa. Kun tässä lippuja pitää ruveta jo ostelemaan niin vähän tuo Ilosaarirockin hintataso 3pv ärsyttää , ei ole edes mahdollisuutta olla paikalla kolmea päivää. Joten taidan hankkia lipun Lahteen (ikinä en ole siellä käynyt mutta siinähän sitä tulee käytyä).
 12. Jäävuori(salaatti)

  Marcosta julkaistaan kirja lokakuussa 2017

  Jäävuorella heräsi ajatuksia, sallinette pienimuotoisen purkauksen: Kirja tuli viime torstaina noudettavaksi, joten heti kun askareiltani kykenin niin sen hain & luin, kuitenkin 24:n tunnin sisällä. Olihan se jännä katsaus toisen elämään. Nyt sitä ymmärtää taas hiukkasen enemmän jostain. Huomasin vertaavani kirjaa erääseen toiseen, vasta julkaistuun muusikon elämänkertatyyppiseen kirjaan. Päädyin kuitenkin siihen lopputulokseen, että kerronta on silti eniten Nightwishia käsittelevän kirjan (2006 julkaistu) mukaista; rehellistä ja (suht) jämptisti kulkevaa. Hyvä näin. Tykkäsin myös tekstin selkeästä asettelusta. (Tässä painoksessa muutama typo, mutta niitähän on aina.) *Haistelee musteella kyllästetyn paperin tuoksua*
 13. Jäävuori(salaatti)

  Marcosta julkaistaan kirja lokakuussa 2017

  On ennakkotilauksessa ollut jo jonkin aikaa, aluksi teoksen sanottiin saapuvan noudettavaksi lokakuun loppupuolella. Ilmeisesti julkaisu aikaistui muutamalla päivällä? Oli miten oli, hienolta näyttää! Jos aiemmin olin jo innoissani niin tätä lankaa lukiessani ei mahda muuta ajateltavaa aiheen ulkopuolelta juuri jäädäkään.
 14. Jäävuori(salaatti)

  Yleistopic 7.0

  Noniin, lukiotyö on jälleen alkanut ja lukuvuoden ensimmäinen koeviikko lähestyy. Tällä hetkellä takkuilee historia: ei taida olla keinoa tiivistää ensimmäistä & toista maailmansotaa sekä kylmää sotaa niin että ne ymmärtäisin kunnolla... tai että edes jaksaisin niistä lukea. Mutta positiivista: onpahan edes koulua = rutiineja, mikä on valtavasti helpottanut oloa. Mankka on varmaan rikki. Vasemmalta puolelta ei kuulu yhtä selkeästi kuin ennen . Täytyypä katsella, mistä saisi toimivan yksilön huokeaan hintaan.
 15. Jäävuori(salaatti)

  Jäävuoren salaattimix

  20.7. Peitteenä harmaita kukkia Joissa kaappien ja hyvyyden haju joka levisi mukanasi kaikkialle Olit valkoinen kivi pirunpellolla Jossa jokainen todellakin vieri Ja olisit varmasti soittanut, että mene katsomaan, tulvan aikana kaupungissakin on telkkiä Mummulle